fbpx

Die besefmomenten..

die de realiteit laten zien..

die komen binnen.

Die inzichten die je verkrijgt als je verder kijkt dan wat zich aan de oppervlakte afspeelt. De inzichten die je krijgt als je tussen de woorden doorleest, als je bewust kijkt naar bepaald gedrag of manier van doen.. Dan zie je veel. Héél veel.

Dan zie je wat er echt bedoeld wordt.

Dan valt de betekenis van woorden weg en komt de waarheid boven. Dat wat er écht bedoeld wordt, dat wat er schuilt achter woorden of nét achter de stilte.

Ieder zijn mening, ieder zijn ding. Aan mij wat ik ermee doe. Waar kies ik voor? Hoe ga ik ermee om?

Het mag mij raken. Het raakt mij. Diep. Het heeft tijd nodig om te verwerken. En dat mag, met veel liefde. Dit brengt mij veel, héél veel. Weet je wat? Acceptatie van mezelf. Niet leunen op anderen, niet dingen verwachten van andere, andere in hun waarde laten, niet willen redden.. Nee. Kiezen voor mezelf. Vanuit liefde. Vanuit een pure zuivere intentie.

Een valkuil hé, andere willen redden, omdat ik zovéél zie gebeuren wat je niet ziet. Dat is net mijn talent, mijn gave. Héél leuk, interessant, geeft mij veel, héél veel, maar niet altijd gemakkelijk. Maar anderzijds brengt het heel veel weerstand op van de buitenwereld, want doordat je hun doorziet, er geen masker opgezet kan worden, hun kwetsbaarheid ziet, ervaart wat ze écht voelen en hoort wat er door hun heen gaat.. duwen ze je vaak weg. Vertellen ze dingen om zichzelf te beschermen: “Ilka is raar. Zweverig. Vertelt onzin. Vinden ze er wat van.. Soms tot ruzie toe.” Ook hier is het aan mij.. Wat doe ik ermee? Hoe ga ik ermee om?

Het is niet niks, die mening van anderen. Ik kan ergens begrijpen waarom veel mensen zich er door laten tegenhouden en ergens niet. Ik ben iemand die overal mogelijkheden en kansen in ziet. Dus als ik zie dat iemand over mij oordeelt, of ik hoor dat, dan ga ik mezelf afvragen wat maakt dat er nog iets in mijn energie dat aantrekt.

Ik heb dat aangetrokken, ergens in mijn energie zit er iets wat maakt dat het Universum het mij wilt laten zien via een andere persoon. Ik zie andere personen als boodschappers van het Universum. “Wat wilt het Universum mij duidelijk maken?” Dit helpt mij ook dat ik vanop een afstand kan kijken naar de persoon die die mening heeft. Ik neem het niet persoonlijk op en neem mijn groei-moment eruit.

Kijk, het komt soms hard binnen. Het kan mij ook raken of verdriet geven, of onzeker maken. En dat mag er ook gewoon volledig zijn. Ik ga die emoties niet onderdrukken, ik laat dat toe. Ik uit dat door met Raf erover te praten of ik schrijf, zoals nu. Door mij te uiten is het letterlijk uit mijn systeem, wat mij ruimte geeft & helderheid om tot de kern van de situatie te komen, dus het antwoord op de vraag “Wat wil het Universum mij vertellen?”

En deze keer kwam ik uit op “Kiezen voor mezelf.” Alweer. Ja. Het is niet na 1 keer gefixt, en ook niet na 10x. Je zal hier vaak op terug stoten, maar keer op keer gaat het gemakkelijker. En dat wil niet zeggen dat je de andere moet wegduwen of vermijden, nee dat wil zeggen dat je de verantwoordelijkheid neemt voor jezelf, jezelf leert accepteren en staat voor wie je bent vanuit liefde. Ook al zijn andere anders of kiezen anderen om het anders te doen. Het gaat niet om de ander, maar om jou.

Zie je jezelf? Durf je voor jezelf te staan? Durf je voor je eigen keuzes te staan? Durf je te doen waar jij je goed bij voelt? Ook al dringen andere hun advies of mening op..

Het is niet altijd even gemakkelijk, maar echt wel de moeite waard. Het brengt zovéél rust, zovéél balans en vooral heel veel voldoening om te doen waar jij gelukkig van wordt. Het leven wordt zovéél fijner, zovéél aangenamer. Het leven wordt leuk! Altijd, elke seconde, elke uur, elke dag. Niet meer bepaalde momenten, maar altijd. Je ervaart plezier, blijdschap en geluk.

Je stelt prioriteiten, leeft volgens je eigen waarden en normen, maar vooral doe je alleen maar waar je gelukkig van wordt en doe je de dingen die minder fijn zijn, maar wel noodzakelijk ook vanuit liefde, want dat geeft je wat je wil bereiken.

Je leeft je leven ipv van geleefd te worden.